fbpx

Eating around ‘the world’

28 september 2020

Epcot is voor ons Nederlanders één van de minst bekende parken van Disney World. En dat terwijl het als tweede pretpark in Orlando werd geopend. Het is de plek waar ik heen ga om te eten, te wandelen en eigenlijk een beetje tot rust te komen. Het voelt voor mij minder als een standaard pretpark door de indeling en de sfeer. 

Ik ben een beetje verwend en hoef niet meer door een park te rennen om in één dag alles te zien. Nee, ik ga vaak naar Epcot met één doel: ‘eating around the world’. Daarna kijk ik de fantastische vuurwerkshow. Het is ideaal: je loopt van land naar land en haalt in ieder land dat wat je lekker vindt. Het wordt geserveerd door medewerkers die ook echt uit dat land komen. Indruk maken op de Amerikanen? Bestel je broodje in Frankrijk in het Frans! De Fransen die er werken vinden het heel erg leuk en Amerikanen zijn meteen onder de indruk.


Eigenlijk hebben alle DisneyWorld parken drie soorten restaurants. Zo zijn er karretjes op straat waar je een lekkere snack kan halen, quickservice restaurants waar je een bestelling plaatst en een dienblad met je eten krijgt en ‘table service’ waar je aan tafel bediend wordt. 

De quickservice restaurants zijn fantastisch en bieden hele goede opties voor een redelijke prijs.

Natuurlijk ga ik altijd in mijn favoriete attracties maar ik kan de keren niet meer tellen dat ik naar Epcot ging alsof ik naar een restaurant ging. 

Marcs Epcot tip: Loop eens vanuit het park via de achter ingang (tussen Frankrijk & Engeland) naar Disney’s Boardwalk Resort. Een super mooi hotel in oude stijl met houten pier achtige vibe. Wees wel op tijd terug voor het vuurwerk!


DELEN

bekijk het aanbod