fbpx

Islands of Adventure

29 september 2020

Ik ben een Disneyman, dat kan ik niet ontkennen. Toch kan ik niet naar Orlando zonder een aantal dagen de parken van Universal Studios te bezoeken. Gelukkig bieden wij bij TravelOrlando deze optie ook aan voor onze reizigers. 

De parken van Universal hebben een compleet eigen sfeer. Universal is aanwezig, druk en vooral heel gaaf. In dit artikel wil ik het heel graag hebben over Islands of Adventure. Dit is het tweede park van Universal in Orlando en ligt naast Universal Studios. 


Universal’s Islands of Adventure heeft een aantal themagebieden. Natuurlijk is ‘the Wizarding World of Harry Potter’ tegenwoordig de beroemdste. Dit deel van het park is een kopie van ‘Hogsmeade’, of uit de Nederlandse boeken ‘Zwijnsveld’ met het beroemde ‘Hogwarts’ of ‘Zweinstein’. 

Als kind was ik geobsedeerd door de boeken van Harry Potter, ik verslond ze. Ook de films heb ik allemaal vaker gezien dan ik kan tellen. Het moment dat ik voor het eerst ‘Hogsmeade’ inliep waande ik mij in de boeken. De winkeltjes, de heksen en tovenaars die er rondlopen, de acts, alles klopte. 

Zelf heb ik een toverstok waarmee je op straat ook ‘echt’ kan toveren. Water uit een fontein laten komen, een veer in een winkelruit laten zweven of een harnas laten bewegen. Ik heb het allemaal gedaan met een ‘swish and flick’ van mijn toverstok. 


‘Islands of Adventure’ heeft een aantal van de beste attracties ter wereld. Als snelheidsduivel kom je hier echt aan je trekken. ‘De Hulk’ is één van de beste achtbanen in de wereld en ‘Hagrids Motorbike Adventure’ is op dit moment de duurste achtbaan ooit gebouwd! 

Naast de achtbanen is er nog iets waar Universal onder pretpark liefhebbers een naam door heeft gekregen. Universal heeft de combinatie van attracties met 3D-effecten naar een nieuw niveau gebracht. ‘Spiderman’ was de eerste attractie die ze op deze manier hebben gebouwd en werd lang gezien als de beste attractie ter wereld. Nog steeds is het één van mijn favoriete attracties ooit.

Universal ‘Island of Adventure’ weet te betoveren en niet alleen door Harry Potter. Het park zit gewoon heel goed in elkaar en heeft voor eenieder iets te bieden. Een reis naar Orlando kan eigenlijk niet zonder de parken van Universal Studios te hebben bezocht.


Marc’s Islands of Adventure tip: Als je naar Olivanders gaat voor een toverstok, neem dan de speciale ingang voor de ‘Choosing Of The Wand Ceremony’. Dit kan zowel in Islands of Adventure en in Universal Studios (Diagon Alley). Met een beetje geluk kiest de tovenaar achter de balie jou uit en kies jij, net als Harry in de film, je eigen toverstok. Of kiest de toverstok jou? Dit wil je niet overslaan als Harry Potter liefhebber.

DELEN

bekijk het aanbod