fbpx

Kanovaren op de Crystal River

29 september 2020

Bijna iedere groep die met ons mee gaat naar Florida nemen we mee om een kijkje te nemen in de schitterende natuur die Florida ook kent.
Binnen een uur rijden van DisneyWorld vind je de Crystal River. Dit is een hele heldere smalle rivier, dwars door het moeraslandschap van Florida. Een must see!

Er zijn verschillende kano verhuurbedrijven. Tijdens je tocht kom je door verschillende stukken schitterende natuur. Hoe verder je vaart, hoe rustiger het wordt.

Nu ben ik normaal geen echte liefhebber van natuurgebieden. Ik heb veel haast in het leven en mijn hoofd maar doordat ik hier bezig ben met roeien en de prachtige omgeving kom ik helemaal tot rust.

Op de helft van de tocht gaan we zwemmen in het meest heldere water. Als je rustig zit zie je genoeg wilde dieren. Zelf ben ik schildpadden, aapjes en alligators tegen gekomen. Ja, er zitten alligators in hetzelfde water als waar we in zwemmen. Of dit veilig is? Lees mijn TravelOrlando tip onderaan dit artikel.


Aan het einde van de tocht stoppen we altijd op een vaste plek. Hier is een touw opgehangen aan een boom die als slinger gebruikt kan worden om in het water te springen. Maar deze plek is vooral de plek waar we heel veel foto’s maken. Je zal niet snel meer op zo’n mooie plek in de natuur komen. 

Een tocht over de Crystal River voelt als je ver van de wereld bent. De rust en stilte zijn een groot contrast met de drukte van alle pretparken. Slechts een uurtje rijden van de parken voelt het alsof je in een ander land bent. Een hele bijzondere rustdag tijdens een vakantie vol spektakel en prikkels.

Marcs TravelOrlando tip: Wil je zwemmen in de Crystal River? Dit kan veilig zolang je in helder water zwemt. Op de plekken waar het water troebel is verstoppen alligators zich graag.. 

DELEN

bekijk het aanbod