fbpx

In je zwembroek door de sneeuw

1 oktober 2020

Disney is de meester in thematisering. Elk resort, iedere attractie en ieder pretpark krijgt met liefde en aandacht de juiste uitstraling en aankleding. Soms gaat deze thematisering met een knipoog. Zo ook bij de waterparken van Disney.

Zelf ben ik geen groot fan van waterparken. Een half uurtje zwemmen en zonnen is voor mij vaak genoeg. Tenzij ik naar Disney ga. Een DisneyWorld vakantie kan eigenlijk niet zonder bezoek aan één van de waterparken.

Florida heeft een heerlijk warm klimaat en bijna elk pretpark heeft dan ook zijn eigen waterpark. DisneyWorld heeft er twee; Typhoon Lagoon en Blizzard Beach.

Blizzard Beach vind ik persoonlijk de leukste van de twee. Ga je voor snelle glijbanen dan is Typhoon Lagoon misschien meer iets voor jou. Wat Blizzard Beach echter zo leuk maakt is het contrast.

Het hele park is gethematiseerd in winterse stijl, met een besneeuwde berg als centraal middelpunt. Je loopt langs een arrenslee en ziet smeltende sneeuwpoppen verkleed als Disney toeristen (inclusief Mickey-oortjes).

De snelste glijbaan is aangekleed als skipiste. Er is zelfs een skilift naar het topje van de berg. Zodra je vertrekt verschijnen onder je voeten twee ski’s om de beleving helemaal af te maken.

Blizzard Beach heeft glijbanen in alle soorten en maten. Rustige, hele snelle en glijbanen waar je in een grote opblaasband vanaf moet.

Disney zou Disney niet zijn als je overal lekkere hapjes en drankjes kan halen. Blizzard Beach heeft een heel erg leuk restaurant in tiroler stijl.

Wil jij bijkomen van je drukke dagen in de pretparken? Of een dag lang van glijbanen af racen? Bezoek dan zeker de waterparken in Orlando.  

Marc’s TravelOrlando tip: Heb je een Magicband? Je kan deze gewoon omhouden in het water. Aan het einde van sommigen glijbanen staan fotografen van Disney. Ze scannen je Magicband en jij krijgt je glijbaan foto in je app. Hiervoor moet je wel de Photopass van Disney hebben aangeschaft.

DELEN

bekijk het aanbod