fbpx

Universal’s Epic Universe, Universal Orlando’s nieuwe pretpark

14 oktober 2020

Ik schrijf met liefde over de parken. Over mijn ervaringen, hoe ik parken en attracties beleef. Alles speelt een rol, de gastvrijheid, aankleding en zelfs de geur van parken. Maar nu moet ik toch echt schrijven over iets waar ik nog geen ervaring mee heb: een nieuw park in aanbouw.

Hoewel ik natuurlijk niet kan spreken uit ervaring kan ik wel spreken uit mijn enthousiastme. De plannen zijn fantastisch en de eerste artwork maakt dat ik niet kan wachten op de opening.

Vandaag heb ik het over ‘Epic Universe’

Het Universal Orlando resort groeit al jaren. Sinds de komst van complete Harry Potter-werelden, is de populariteit van Universal Orlando enorm gestegen. Attracties kregen upgrades en Vulcano Bay, het nieuwe waterpark van Universal Orlando opende. Ook het uitgaansgebied tussen de pretparken, Universal CityWalk is momenteel in renovatie.

Maar het grootste van alles is de aankondiging van Universal’s Epic Universe, het nieuwste pretpark van Univerdal Orlando.

Aangekondigd in 2019, beloofde Epic Universe het nieuwe paradepaardje van Universal te worden.
Ten zuid-oosten van de Universal Parken zou Epic Universe het grootste van de Universal parken worden.

Hoewel niet bevestigd, gaan er verhalen over verschillende bijzondere themagebieden, gebaseerd op beroemde karakters en films. Zo zou er een attractie komen gebaseerd op de film ‘how to train your dragon’ en zou één van de grootste publiekstrekkers een wereld zijn gebaseerd op de ‘Fantastic Beasts’ films.

Na het succes van de Harry Potter invasie van Universal een schot in de roos.

Foto copyright Universal Studio’s

Het meest bijzondere zou echter los staan van films. Volgens geruchten komt er een complete wereld gebaseerd op één van de beroemdste game series aller tijden: Super Nintendo World!

Bron: Google Earth

En hoewel de schetsen fantastisch zijn, is het maar de vraag of en wanneer we kunnen genieten van dit nieuwste pareltje onder de pretparken. Hoewel een specifieke openingsdatum nooit bevestigd is, was het plan om in 2023 dit nieuwe park te openen.

Het laatste jaar is er veel grond verplaatst en is gewerkt aan infrastructuur en het klaarmaken van het bouwterrein. Google Earth laat goed zien hoeveel werk er verzet is.

De plattegrond en ingediende plannen laten een opmerkelijke indeling zien. In tegenstelling tot de andere Universal parken, zal dit park een ‘hub and spoke’ indeling krijgen vergelijkbaar met het Magic Kingdom.

De hub is het plein voor het kasteel met de ‘spokes’ zijn de wegen die vanuit het plein uitwaaieren naar de verschillende werelden. De bestaande parken van Universal zijn gebouwd rondom een meer maar bij dit park lijkt het erop dat bezoekers vanuit de hoofdingang rechtstreeks naar het midden van het park lopen. Vanuit hier loop je in verschillende richtingen naar verschillende werelden.

Helaas gooide de corona epidemie roet in het eten. Universal kennende zal dit project gelukkig niet zomaar in de prullenbak verdwijnen. Hoewel bronnen spreken over een nieuwe openingsdatum in 2024 of 2025, is de kans groot dat Universal eerst kijkt naar het herstel van de pretpark markt.

We zullen nog even moeten wachten. Maar Epic Universe belooft een enorme uitbreiding te worden van Universal Orlando Resort.

Normaal sluit ik al mijn blogs af met een tip. Dit is natuurlijk nog niet mogelijk bij een park in aanbouw. De enige tip die ik kan geven is om geduld te hebben. Wie weet ga jij over een paar jaar met ons mee op reis naar Epic Universe!

DELEN

bekijk het aanbod