fbpx

In vogelvlucht over de parken

1 december 2021

Ik heb ze al wel honderd keer zien vliegen, maar nog niet eerder was ik op het idee gekomen het zelf te gaan doen… Een vlucht in een helicopter. 

Onderweg naar een pretpark komt de vraag vanaf de achterbank: ‘Zouden we ook met een helicopter kunnen vliegen?’ Joost en Robin, twee van de reizigers die ik bij me heb, hadden een duidelijk wens. ‘Natuurlijk kan dat!’ was mijn antwoord. We houden er van onze reizigers bijzondere ervaringen mee te geven, dus we wilden dit graag mogelijk maken voor hen. 

Drie musketiers, klaar voor een hele gave vlucht!

Na een snelle stop bij Disney World waar we een deel van de groep afzette, reden we in 20 minuten naar onze helicopter vlucht en maakten we ons klaar voor Air Force Fun!

Heerlijk Amerikaans werden we hartelijk ontvangen. Na ons een weg te hebben gebaand door de petjes, t-shirts, tassen en sleutelhangers, kozen we bij de balie onze tour uit. Je kan kiezen uit verschillende tours van 5 minuten tot 45 minuten. Robin en Joost gaven aan dat ze graag de tour van 10 minuten namen. Niet te duur maar wel even de tijd om goed om je heen te kijken.

De prijs viel me reuze mee, we moeten 65 dollar per persoon afrekenen exclusief btw. Ook kregen we van de baliemedewerker te horen dat de piloot vloog voor fooi. Je bent dus wel iets meer kwijt maar het valt reuze mee. Eerlijk is eerlijk, de piloot doet ook echt zijn best voor je.

Robin had het beste uitzicht

De verschillende pakketten bieden de optie om langs verschillende pretparken te vliegen. Wij vlogen langs verschillende grote resorts, EPCOT, Hollywood Studios en Disney Springs. 

Tien minuten lijkt kort, maar als je vooral de beleving mee wilt maken, dan is het in mijn ogen genoeg.
Let wel, boven Magic Kingdom is een ‘No Fly Zone’. Je kan dus niet over Magic Kingdom vliegen.

Tijdens de vlucht met een enthousiaste piloot krijg je veel leuke informatie en heb je alle tijd en ruimte om foto’s en video te maken.

Na afloop maakte we nog een foto met de piloot welke je uiteraard kon kopen bij de giftshop. 
Het ‘vliegt’ voorbij maar het is een beleving om nooit meer te vergeten. De volgende keer dat ik ga, probeer ik een vlucht in het donker te boeken.

Joost tijdens de vlucht
DELEN

bekijk het aanbod