fbpx

Star Wars Galaxy’s Edge workshops

11 februari 2022

Star Wars Galaxy’s Edge in Hollywood Studios brengt je naar de planeet Batuu waar zich de Black Spire Outpost bevind. Op Batuu waan je je echt in de wereld van Star Wars, elke hoekje tot zelfs de prullenbakken zijn in detail verwerkt.


De cast members op Batuu hebben zelfs hun eigen stukje taal in het begroeten van elkaar en bezoekers. Zo zal een castmember je begroeten met “Bright suns” (goedemorgen/middag) of “Rising Moons” (goede avond). In de Disney parken spreken castmembers je aan met friend, maar op Batuu ben je een “traveler”, en word er gesproken met “On planet” voor iets wat zich op Batuu plaats vind en met “Off planet” voor iets buiten Batuu. Als je naar de wc zoekt spreek je over een “refresher” en je rekent in de winkels af met “credits”.


Natuurlijk zijn er 2 hele vette attracties hier te vinden. Namelijk Millennium Falcon : Smugglers Run, waar je samen met je vrienden of andere travellers in de Millennium Falcon stapt om een missie uit te voeren om Coaxium te stelen. En natuurlijk 1 van de meest spectaculaire rides gemaakt, Rise of the Resistance. Een ride die je meeneemt in een echte Star Wars battle tussen Kylo Ren’s First Order en de Resistance. Lukt het jou om te ontsnappen van de First Order om terug te komen op de Resistance base?
Maar naast deze 2 attracties zijn er 2 dingen die de echte Star Wars fans helemaal de droom laat uitleven. Je kan namelijk bij de Droid Depot jouw eigen R2 of BB unit bouwen, of neem het nog een stapje hoger en bouw jouw eigen Lightsaber bij Savi’s Workshop om de Jedi of Sith in jouw naar boven te laten komen.


Droid Depot
Altijd al jouw eigen R2 of BB unit willen hebben en zelfs bouwen? Dan kan jij dat waarmaken bij de Droid Depot. Kies je eigen kleuren voor je unit uit van de loopband en na alle onderdelen te hebben gekozen begint het bouwen. Stap voor stap zet je je R2 of BB in elkaar, een castmember helpt je en je kan de aanwijzingen volgen die bij de bouwplaats liggen. Nadat je je droid in elkaar hebt gezet zal de castmember jouw droid activeren en komt hij tot leven. En voila, daar is jouw eigen Astromech droid unit! Ondanks dat ik erg van R2 hou, had ik zelf voor een BB unit gekozen. BB is gewoon te schattig en ja hoe kan je nou niet van een wit met paarse BB houden? Oh wel een tip om goed over na te denken; heb je laminaat of plavuizen in huis? Houd er rekening mee dat je BB unit hier als een malle overheen zal rollen en minder controle heeft als een R2.


Om een droid te kunnen bouwen is er vaak spraken van een plek reserveren, dit kan je via de app doen doormiddel van zoeken naar Droid Depot en de beschikbaarheid checken en de naar jouw gewenste dag en tijd kiezen. Soms is een reservering niet nodig en is er een standby line beschikbaar bij de Droid Depot zelf.


Hoeveel kost het om je eigen R2 of BB te bouwen? Dit kost $99,99 (excluding tax) en komt met een carry box na het bouwen. En mocht je je droid nog een eigen persoonlijkheid van o.a the First Order of Resistance willen geven, dan kun je nog een persoonlijkheidschip aanschaffen.
*Nog een leuk feitje over de droids, wanneer je ermee door Batuu rijd of rolt kan jouw droid reactie geven op de droids die zich op Batuu bevinden.


Savi’s Workshop
Is het jouw droom om jouw eigen Lightsaber te bouwen en het pad van de Jedi of Sith op te gaan? Dan is Savi’s Workshop de plek om te gaan.
Een groep genaamd “the Gatherers” hebben hun eigen workshop gebouwd voor buitengewone onderdelen, mysterieuze stukken en andere schroothoop stukken uit de galaxy.
Tijdens deze full on experience zullen the Gatherers jou helpen om jouw Lightsaber in elkaar te zetten. Voordat de workshop start meld je je eerst aan bij de ingang. Na aanmelding kun je de QR code scannen om jouw keuze van element voor je Lightsaber te maken. De elementen waar je uit kan kiezen zijn: Peace and Justice, Power and Control, Elemental Nature en Protection and Defense. Ik zelf koos voor Protection and Defense, niet alleen ben ik Resistance side maar ook de keuze aan onderdelen sprak mij het meest aan. Want ja er zijn verschillende stukken om uit te kiezen per onderdeel. Nadat je je keuze hebt gemaakt krijg je verdere uitleg over de workshop en krijg je ook jouw special edition pin! De pin is van het element wat jij hebt gekozen.


Wanneer de groep compleet is (yup het gaat in een groep, van zo ongeveer 20 man en elke builder mag een gast meenemen) stap je de workshop binnen. Daar word je verwelkomt door een host van de Gatherers en neem je plaats aan 1 van de builder plaatsen. De host verteld over het verhaal van de Lightsabers, over de legacy van Luke Skywalker, Rey en meer. Als echte Star Wars fan is het echt om te smullen om dit in deze sferen te horen.

Vervolgens is het tijd om je Kyber Chrystal te kiezen, het hart van je Lightsaber. Je hebt de keuze uit de klassieke kleuren, groen, blauw, paars en rood. Zelf koos ik voor groen in ere van Luke Skywalker. Nadat je je Kyber Chrystal hebt gekozen gaat het bouwen starten. Onder begeleiding van een Gatherer zet jij de helt van je Lightsaber stap voor stap in elkaar, met natuurlijk te beginnen met de Kyber Chrystal in het hart van de helt te plaatsen en hem daarmee deels al te activeren.

Wanneer je klaar bent met alle onderdelen te hebben gekozen en in elkaar te hebben gezet word er gevraagd om jouw helt te plaatsen in het blok voor je. Vervolgens nemen de Gatherers het over en zullen zij jouw helt plaatsen aan de zijkant van jouw bouwplek. Dan komt het echte werk, het gezamenlijk activeren van de Lightsabers. Dit moment is echt te gaaf en is waarschijnlijk ook wel het moment waarop je hebt gewacht. Jouw Lightsaber is nu compleet en volledig geactiveerd! Er wacht vervolgens nog een leuke verassing van een special guest op je na het activeren, maar daar moet je zelf maar achterkomen wie dit is.

En dat was het dan, je hebt nu jouw eigen persoonlijke Lightsaber gebouwd, hoe vet! Nu zeg ik je eerlijk, toen ik naar buiten stapte heb ik wel even lelijk staan huilen hoor. Persoonlijk vond ik het echt een te gave belevenis en maakte mijn Star Wars hartje helemaal blij.


Om deze unieke experience te beleven moet je echt van te voren reserveren. Je kan altijd vragen of er nog een plek vrij is maar deze experience is zo populair en gelimiteerd aan de hoeveelheid mensen die er binnen mogen komen per keer, dat je echt voor de zekerheid van te voren moet reserveren. En dan spreek ik niet over een dag van te voren maar sowieso wel meer dan een week tot zelfs een maand van te voren. Je kan dit altijd net zoals ik heb gedaan vragen aan TravelOrlando, zij kunnen de reservering voor je maken. Houd er wel rekening mee dat de reservering op jouw creditkaart gemaakt moet worden.
Hoeveel kost deze unieke experience? Niet schrikken, maar dit kost je een whooping $219,99 (excluding tax). De Lightsaber komt met aan het einde van de experience met een speciale carry case om je Lightsaber veilig in te houden.

Waarschuwing! Sinds 5 januari zijn deze carry cases schaars geworden en worden ze niet meer meegegeven en krijg je een plastic tas. Tip! Mocht dit voor jou het geval zijn, geef hier een klacht over. Dan krijg je korting op de gethematiseerde carry case die verkrijgbaar is bij de winkel Dok-Ondar’s Den of Antiquities. Bij Dok-Ondar zijn ook Kyber Chrystals te koop, met zelfs de gele en heb je misschien zelfs een kans op een zwarte, om van kleur af te wisselen in je Lightsaber.


Vraag je je nu af hoe heeft zij in Yoda’s naam die Lightsaber mee naar huis gekregen? Mijn tip in het reizen met de Lightsaber; neem hem mee als handbagage. Op het vliegveld van Orlando had ik zelfs even een leuk momentje tijdens security check, want de dame wilde weten welke kleur ik had gekozen en gaf vervolgens haar goedkeuring op mijn kleur keuze. Houd er alleen wel rekening mee dat je 2 items handbagage maar mag hebben, een handtas en de carry case waar je Lightsaber in zit. Wanneer je het vliegtuig instapt, zorg dat je je Lightsaber als laatste in cabin box boven je plaatst en zorg dat ie boven de andere tassen ligt. Zo heb ik het in ieder geval gedaan en is die van mij heelhuids mee naar huis gekomen.


Oh, nog even gelijk een handigheidje om te weten zodat je niet zoals mij de stuipen op het lijf word gejaagd doordat je Lightsaber ineens een eigen leven begint te leiden door uit zichzelf een rinkelend geluid te maken. De Lightsaber komt met 3 AAA batterijtjes die niet echt super zijn en snel op raken. Wanneer de batterijen bijna leeg zijn heeft de Lightsaber haar eigen manier van dit aangeven door steeds een soort rinkelend geluid te maken. Dus wanneer je Lightsaber ineens geluid maakt terwijl ze uit staat betekent dit dat de batterij bijna leeg is en toe is aan vervanging. Je kan online op YouTube vinden hoe je de batterijen doet vervangen, het is vrij simpel te doen dus don’t worry.
Zo, dus nu weet je hoe je full out kan gaan om je Star Wars hart los te laten in Star Wars Galaxy’s Edge en je portemonnee kan laten huilen. Ik hoop dat mijn ervaring en tips je zullen helpen om dit avontuur aan te gaan tijdens je reis!


Till the Spire!


— Stefanie
@stefenchanted

DELEN

bekijk het aanbod