fbpx

4 4

Wil je tijdens de reis even ontspannen tussen alle pretpark bezoeken door? Neem een duik tussen de golven, dobber op een ‘lazy river’ of geniet van de zon op een strandbedje. Ultieme ontspanning vind je in de waterparken van o.a. Disney en Universal.

Disney's Typhoon Lagoon

Een waterpark met een tropisch thema. Je waant je op een warm eiland waar een ‘typhoon’ over heen is geraasd. Nadat de metershoge golven zijn weggespoeld bleef er wrakhout achter op dit tropische eiland. Op ‘Mount Mayday’ is een garnalenvissersboot achter gebleven, de ‘Miss Tilly’.

Het park is onderverdeeld in verschillende gebieden:

 • Mount Mayday met diverse waterglijbanen.
 • Hideaway Bay, een rustig zandstrand met toegang tot 3 waterglijbanen.
 • Typhoon Lagoon, het grootste deel van het park met zwembaden en stranden. Hier vind je het grootste golfslagbad ter wereld met golven van wel 2 meter hoog!
 • Castaway Creek, een 'lazy river' waar je heerlijk op kunt dobberen. De rivier is wel 600 meter lang. Er zijn 6 in- en uitstapstations.
 • Van lekker zonnen en zwemmen krijg je trek! Gelukkig zijn er in dit park heerlijke snacks te krijgen. Van wafels met ijs tot sandwiches en salades. Liever een burger, pizza of hotdogs? Ook die vind je in Typhoon Lagoon. Let's Go Slurpin’ serveert tropische cocktails, biertjes en wijn.

  Disney's Blizzard Beach

  Het thema van dit waterpark is alles behalve tropisch! Je begeeft je in een ski-resort. Compleet met stoeltjeslift en berg met skischans. Je maakt snelle afdalingen over de vele waterglijbanen. Als hoogtepunt is er de glijbaan op ‘Mount Rushmore’. Dit is de Summit Plummet, een glijbaan met een val van 40 meter waar je snelheden kunt bereiken van bijna 100 kilometer per uur.

  Het park is onderverdeeld in verschillende gebieden:

  • Groene piste met snelle waterglijbanen.
  • Rode piste met 3 glijbanen van 180 meter.
  • Paarse piste met glijbanen voor iedereen.

  Op de begane grond vind je zwembaden van smeltend water uit de bergen en heb je toegang tot de ‘lazy river’. De rivier gaat langs watervallen, landschappen van ijs en zelfs door ‘Mount Gushmore’.

  Snacken? Ook hier zijn genoeg opties. De Mini-Donuts bij Joffrey’s Coffee zijn een absolute aanrader.

  SeaWorld's Aquatica

  Dit waterpark hoort bij SeaWorld. Een van de glijbanen gaat zelfs door een verblijf met dolfijnen! Aquatica heeft een tropisch thema en vele waterattracties. Een ‘lazy river’ en ook een ‘rapid river’, een snellere variant. Echte waaghalzen glijden van IHU’s Breakaway Falls. Je neemt plaats op een valluik, je doet je armen over elkaar en voor je het weet stort je naar beneden in de glijbaan.

  Ook als je lekker wilt ontspannen is Aquatica een fijn waterpark. Je vindt er meerdere zandstrandjes en genoeg ligstoelen om lekker uit te rusten.

  Universals Volcano Bay

  Het nieuwste waterpark in Orlando. Zoals de naam doet vermoeden ligt dit waterpark aan de voet van een vulkaan. Er zijn vele glijbanen en unieke waterattracties zoals bijvoorbeeld een Auquacoaster. Naast de ‘lazy river’ is ook hier een ‘rapid river’. Trek een zwemvest aan en laat je meevoeren met de snelle stroming. Ten opzichte van de andere waterparken zijn hier iets minder plekken om in de zon te relaxen. De bijzondere attracties zorgen ervoor dat je geen tijd hebt om te liggen.

  Op drukke dagen krijg je een Tapu Tapu. Een draagbaar apparaatje om je pols waarop je een melding krijgt als je voor een attractie aan de beurt bent. Je hoeft hierdoor niet in de rij te wachten.

  Ga je mee op reis?

  bekijk het aanbod

  Afhankelijk van het gekozen pakket, weersomstandigheden en seizoenssluiting heb je de hele reis toegang tot waterparken. Je mag meerdere parken op een dag bezoeken. Dus wil je in de ochtend naar een pretpark en in de middag naar een waterpark is dat mogelijk.